luni, 9 februarie 2015

Generator Aer Cald pe combustibil solid HESTYA 70

HESTYA 70
mai compact, mai rezistent, mai economic, mai versatil...






Dupa o vreme lipsa de pe "online" iata ca m-am intors dar nu cu mainile goale, ci cu noul generator de aer cald HESTYA 70. De ce HESTYA 70 ? 
Pentru ca , dupa cum cred ca v-ati dat seama deja, are puterea termica de 70 KW.
Care este scopul acestui generator? Este sa incalzeasca eficient cu un consum minim de lemne volumul de aer pentru care a fost conceput. Ce am schimbat la acest generator fata de cele precedente?  Multe...de la forma, randament, materiale si as putea continua cu schimbarile.

Se preteaza foarte bine atat la solarii, sere cat si la ateliere, hale, adaposturi pentru animale.
Poate fi folosit cu evacuarea libera a aerului in incapere cat si cu tubulatura de dirijare a aerului cald pentru a incalzi suprafete mai mari.

Am avut grija sa fie cat mai COMPACT, adica sa poata fi integrat in spatii restranse unde nu exista posibilitatea montarii unor generatoare de aer cald voluminoase. De exemplu echivalentul acestui generator de aer cald este Hestya 1500 diferenta intre ele se poate vedea in desenul alaturat. Nu este doar compact si personalizabil...adica comenzile generatorului pot fi montate in oricare dintre laturi cu conditia sa fie specificat inainte de a comanda produsul. Oricum o sa fiti intrebati de acest lucru in momentul plasarii comenzii. Aerul cald poate iesi pe partea stanga sau pe partea dreapta dupa cum doriti Dvs.

focar samotat
gratar triplu din fonta
Focarul acestui generator este captusit cu samota de 32mm pe care am montat-o in asa fel incat sa poata fi schimbata la nevoie fara prea mult efort. 
Dimensiunile focarului sunt destul de generoase, 930x620 mm si confera la o incarcare o autonomie de pana la 5 ore de functionare fara intrerupere. De asemenea am calculat pentru focar un gratar pe masura din fonta cu dimensiunile de 700x310 mm format din trei corpuri, fiind usor de scos si curatat. Suprafata mare a gratarului confera lemnului o ardere completa si generatorului un randament bun. Un generator REZISTENT care are sa va serveasca cu folos multi ani de zile! 
Schimbatorul de caldura este facut din 14 tevi cu lungimea de 1000mm si diametrul 89 mm dispuse strategic in camera de ardere. Drumul "dute-vino" al aerului pompat in schimbator face ca randamentul sa fie uimitor. 
In probe cu aproximativ 10 kg de lemn, termostatul fixat pe 50 gradeC , cu tubulatura montata pe generator in lungime de 20 metri aerul cald a fost asigurat constant timp de 2 ore fara intrerupere, focul fiind deja aproape stins ( a ramas ceva jaratic) dar caldura acumulata in samota combinata cu schimbatorul de caldura a continuat sa incalzeasca aerul.
usa mare de alimentare
atat la focar cat si la cenusar

La o incarcatura maxima , aproximativ 35 kg de lemn durata de ardere este de aproximativ 5 ore la capacitate medie adica cu usa de la tiraj deschisa cam 30%. In tot acest timp ventilatorul nu s-a oprit decat in ultimile 30 minute a avut cateva pauze scurte. In rest ne-a desfatat cu caldura in hala de productie. 
Hala unde am atelierul are o suprafata de 200 m2 si o inaltime de 3,20 m deci un volum de 640 m3 . La ora 16 aveam 8 grade in atelier, am aprins focul dupa metoda cea mai buna, adica de "sus in jos" (se poate vedea in poze) si la ora 19 in atelier erau 28 de grade C, si asta cu exhaustarea halei pornita (doua ventilatoare de 1800mc) din pricina gazelor rezultate din uscarea vopselei cu care era vopsit generatorul. 

asezarea lemnelor
Este prevazut cu termostat de reglaj al temperaturii de pornire a ventilatorului care poate fi reglat intre 50-300 gradeC. Scopul termostatului este de a automatiza cat de cat functionarea generatorului. adica cu alte cuvinte ventilatorul sa nu "impinga" aerul rece prin spatiul de incalzit consumand curent degeaba. Se regleaza termostatul la o temperatura recomandata de 70-80 gradeC si se aprinde focul in generator. Ventilatorul va porni doar cand temperatura in aerul din schimbatorul de caldura ajunge la valoarea setata si se va opri cand temperatura aerului din schimbatorul de caldura coboara sub valoarea setata.
         
aprinderea de sus in jos
da ardere mai buna si autonomie marita
Adica pe timpul noptii daca sa zicem se alimenteaza generatorul full la ora 23:00 si pleci la culcare, dimineata nu gasesti ventilatorul functionand aiurea, el oprindu-se automat dupa ce focul se stinge si temperatura din schimbator coboara.
jaratic
De asemenea este prevazut cu termometru care indica temperatura aerului la iesirea din generator. Termometrul indica temperatura intre 50-300 grade C. Alimentarea se face la o susrsa de curent de 220 V iar consumul ventilatorului este de numai 0,21Kw/h.

La iesirea aerului cald generatorul Hestya 70 este prevazut cu un adaptor pentru tubulatura de 350mm. Diametrul mare al tubulaturii permite transportul aerului cald pe distante relativ lungi, binenteles diametrul tubulaturii fiind mai redus cu cat tubulatura se indeparteaza de generator.

generatorul H70
cu tubulatura atasata
Tubulatura adaptata la generatorul Hestya 70 poate fi cu o lungime de 30-35 metri. Distributia ei poate fi facuta in o multime de moduri, tinand cont intotdeauna de calcularea sectiunilor in asa fel incat presiunea aerului cald sa fie cat mai echilibrata pe toata lungimea ei.
Pentru mai multe detalii si comenzi puteti sa ne sunati la numarul d telefon : 0743/374.090 sau prin mail la : hestyaindustry@yahoo.ro
 De asemenea produsul cu datele tehnice, specificatii si pret il gasiti aici GENERATOR HESTYA70