vineri, 19 august 2016

GENERATORUL DE AER CALD HESTYA 30/50/70

HESTYA30/50/70

generator de aer cald pe combustibil solid




DESCRIERE:

  Generatoarele HESTYA 30/50/70 sunt de fapt acelas generator de aer cald doar de capacitate diferita dupa cum urmeaza:
  • HESTYA 30 = 30 kw - pentru un volum de incalzit de pana la 500 mc*
  • HESTYA 50 = 50 kw - pentru un volum de incalzit de pana la 650 mc*
  • HESTYA 70 = 70 kw - pentru un volum de incalzit de pana la 800 mc*
*Binenteles volumul de incalzit poate fi influentat de mai multi factori pe care-i puteti gasi AICI. 
  Corpul generatorului este fabricat din tabla neagra cu grosimea de 3mm pentru H30 si H50, si tabla neagra cu grosimea de 4 mm pentru H70.
  Este un generator IN-SITE deci care merge cel mai eficient daca este montat in incaperea ce se doreste a fi incalzita, datorita faptului ca corpul sau radiaza caldura pe langa faptul ca trimite caldura cu ajutorul ventilatorului de ventilare. Acest lucru le face eficiente chiar si in cazul unei pene de curent ele incalzind ca si sobe termice. Randamentul este mai scazut dar cel putin se evita inghetul sau frigul pe perioada lipsei de energie electrica.

IESIRE AER DREAPTA
  Schimbatorul de caldura este cu dublu sens, adica aerul face un drum dute-vino pentru a capta mai eficient caldura. Deci pe partea unde se absoarbe aerul ambiental, tot pe aceeasi parte este refulat aerul incalzit. In acest fel generatorul de aer cald HESTYA poate fi montat cu usurinta intr-un colt al spatiului. Iesirea aerului cald poate fi comandata pe partea STANGA/DREAPTA dupa necesitate. 
  Sistemul de comanda este compus ditr-un intrerupator de urgenta (care poate fi folosit si ca intrerupator normal) si un termostat analogic cu sonda, care merge pana la 300 gradeC.

COMANDA H30/50/70
Termostatul respectiv NU controleaza temperatura din spatiul unde este instalat generatorul, ci practic el porneste ventilatorul cand aerul cald ajunge la temperatura setata. Cata vreme temperatura aerului urca sau se mentine la temperatura setata termostatul va da comanda ventilatorului sa functioneze. Cand temperatura aerului la iesirea din generator coboara sub valoarea setata pe termostat, termostatul da comanda de oprire a ventilatorului care intra in "stand-by". Ciclul se repeta, atata vreme cat temperatura aerului la iesirea din generator
atinge valoarea setata pe termostat. La stingerea focului se va opri si ventilatorul automat. 

  Tirajul necesar arderii lemnelor este asigurat pe cale naturala prin deschiderea usii cenusarului prin rotirea rozetei situata in partea dreapta. Pentru a creea premizele unui foc bun se recomanda deschiderea maxima a usii la aprinderea lemnelor, dupa care in momentul in care se constata ca flacara arde vioi se poate inchide lasand aproximativ 1-2 cm deschisa usa.  
Interiorul focarului este captusit cu caramida refractara (samota) cu grosimea de 32mm.

Gratarul de ardere este unul generos pentru toate modelele, stiind faptul ca lemnul are nevoie de aer sa arda bine ne-am gandit sa dotam generatoarele dupa cum urmeaza:
  • HESTYA30  =  doua gratare din fonta, in total 300X520X30mm
  • HESTYA50  =  doua gratare din fonta, in total 300X520X30mm
  • HESTYA70  =  trei gratare din fonta, in total 300X780X30mm
AUTONOMIA GENERATOARELOR HESTYA30/50/70
  Durata mentinerii arderii cu o incarcatura reprezinta autonomia generatorului.
In functie de generator avem urmatoarii timpi de ardere la o incarcare completa;

  • HESTYA30 = maxim 3 ore greutate * aproximativ 26 kg lemn/incarcatura
  • HESTYA50 = maxim 4 ore greutate * aproximativ 55 kg lemn/incarcatura 
  • HESTYA70 = maxim 5 ore greutate * aproximativ 90 kg lemn/incarcatura
INTRETINEREA GENERATOARELOR HESTYA30/50/70

  Toate modelele HESTYA de la 12 la 100 KW sunt echipate cu schimbator in tevi prin care circula aer ceea ce face ca intretinerea sa fie facila si minima. In cazul generatoarelor HESTYA30/50/70 intretinerea periodica se face prin desfacerea suruburilor si inlaturarea trapei care acopera schimbatorul de caldura. Cu ajutorul unei PERII DE SARMA de curatit centrale termice, se curata suprafata exterioara a tevilor, gudronul, cenusa cazand in interiorul focarului si a cenusarului urmand sa fie eliminata pe usa cenusarului. Garnitura de etansare poate fi refolosita, sau dupa caz inlocuita.
  Garnitura de etansare se poate achizitiona de pe internet sau de AICI. 

MONTAJUL GENERATOARELOR HESTYA30/50/70
  Modul de instalare a generatoarelor Hestya30/50/70 este vast, totus este important sa se tina cont de lungimea maxima de tubulatura la care poate fi impins aerul in spatiul de incalzit, in special in cazul solariilor unde se pot intalni cazuri de solarii cu latimi mici dar lungimi foarte mari.
  In acest caz este mai indicat montajul a doua generatoare mai mici asezate strategic decat a unuia singur. 

CEL MAI SIMPLU MOD FARA ACCESORII (COTURI, RAMIFICATII)




PENTRU ALTE INFORMATII :
telefon mobil: 
departament tehnic 0755/416.167 David Gheorghe
departament vanzari 0743/374.090 Mia David
sau folositi cu incredere rubrica de mai jos la comentarii.

   


    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu